Forundring - Fordybelse - forbindelse

Jeg er optaget af det æstetisk sanselige sprog som en forbindelse mellem mennesker og natur. Arbejdet med kunst er en måde at forstå verden på.

Forundring i ophobning af materialer og genstande fra naturen. Værker der opstår i sprækkerne mellem sammenhænge, systemer og syn på verden. Naturvidenskaben, kulturhistorien og det åndelige sprog.

Fordybelse i den skabende proces, duften, lyden, stilheden, følelsen, billedet, historien. Samtalen ved siden af det lille barn med hænderne, kroppen og ordene tæt forbundet.

Forbindelse mellem mennesker, krop, natur, lys og mørke.

Min praksis er materiale undersøgende i feltet mellem objekt og tidsbaseret kunst og åbne eksperimenterende laboratorieformater, hvor dynamikken mellem indsamling, bearbejdning, vise frem og arkivere er omdrejningspunktet.

Mine værker bliver til i samarbejde med et kreativt team af designere, arkitekter, håndværkere og akademikere, som arbejder i et professionelt netværk med mange forskellige kompetencer.

Rune Fjord

Rådgivning & udvikling

Til kunstinstitutioner
Udstillinger
Kunstobjekter
Performance
Læringsrum
Workshop

Til organisationer
Huskunstner
Workshop
Artist talk
Samskabelse
Læring
Kunstnerisk proces

Til steder
Udsmykning
Stedspecifik indretning
Kunstmøbel

Til samlere
Kunstobjekter
Udsmykning

CV

Rune Fjord har arbejdet professionelt med kunst og design i mere end 25 år bl.a. som del af Bosch & Fjord og siden 2011 som Rune Fjord Studio.

Rune Fjord driver til dagligt RUNE FJORD STUDIO, der arbejder med tværkunstneriske projekter med metoder fra billedkunst, design og arkitektur og har givet kunstinstitutioner som ARKEN, Copenhagen Contemporary, ARoS, Sorø Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst, Nikolaj Kunsthal, Odsherred Museum, Dansk Arkitektur Center, Esbjerg Kunstmuseum, Statens Museum for Kunst og Ordrupgaard erfaringer med at arbejde på inddragende og samskabende vis i forskellige åbne formater.

 

 

Rune Fjord er desuden drivkraft bag udvikling af kunstneriske indretninger og interventioner i institutioner og virksomheder og har skabt rammer, der understøtter samspillet mellem rum og læring på universiteter, skoler, biblioteker og byrum. Han er en efterspurgt foredragsholder og har afholdt utallige workshops.

Modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Medlem af Kunstnersamfundet, BKF og UKK. Erhvervs PHD "Unlocking Learning Spaces" v/Bodil Bøjer.

Rune Fjord er født 1966 i København og er uddannet på Kunstakademiet i Reykjavik, Island, Designskolen Kolding (Keramik) og Det Kongelige Akademi (Design).